Scroll naar beneden

Dakwerken

Eén specialist voor de volledige afwerking van jouw hellend of plat dak? Van de dakconstructie tot de afwatering? Met de meest uiteenlopende dakbedekkingen, van beton- en kleipannen tot natuurleien, zink en koper? Broux Houtconstructies doet alles voor jouw dak!

Complexe projecten

Blijf je in het huis wonen tijdens de werken? Heb je eisen qua timing? Of vragen over de constructie? Samen vinden we de beste oplossing. Dankzij onze vergaande expertise en jarenlange ervaring in houtskeletbouw brengen we elk dakproject tot een goed eind.

Ervaren dakpartner

Dakwerken behoren al twintig jaar tot onze corebusiness. We beschikken over de modernste machines voor de productie van hoogkwalitatieve dakonderdelen. En al onze medewerkers zijn doorgewinterde professionals die dankzij opleiding en ondersteuning elke dag nóg beter worden in hun vak.

Dakwerken

Nieuwbouw

Bij Broux Houtconstructies kan je terecht met elk dakproject. Van eenvoudige constructies tot de meest ingewikkelde daken qua vorm en opbouw. Voor het timmeren van de dakstructuur werken we graag met geprefabriceerde vakwerkspanten. Maar ook een klassieke constructie of paneeldaken zijn mogelijk. Platte daken maken we zowel voor traditioneel gemetselde als voor houtskeletwoningen.

In de dakbedekking ben je volledig vrij. Cement- of kleipannen, vezelcement- en natuurleien. Of zink misschien? Wat je ook kiest, wij garanderen topkwaliteit!

Meer projecten ›

Dakrenovatie

Is je dak niet meer waterdicht? Is de bestaande structuur aangetast door houtrot? Of wil je beter isoleren? Er zijn genoeg redenen om te investeren in je dak. Maar alles begint bij een gesprek met Broux Houtconstructies!

We timmeren op het oude dakgebinte een nieuwe dakstructuur. Of maken het bestaande gebinte perfect op maat na. Door onze minutieuze voorbereiding garanderen we niet alleen het eindresultaat, maar ook een strakke planning en aangenaam verloop van de werken.

Specialiteiten

Naast hellende en platte daken met alle mogelijke afmetingen en dakbedekkingen, biedt Broux Houtconstructies een waaier aan alternatieve dakstructuren. Denk aan gebogen daken, dakkapellen en dakuitbouwen. Maar ook dakvensters: de makkelijkste en goedkoopste manier om zolderkamers en andere ruimtes te doen baden in een zee van licht.

Zelfbouw

Je wil je dak zelf bouwen? Of je bent dakwerker en zoekt een snel en kwaliteitsvol daksysteem? In beide gevallen biedt Broux Dakstructuren de oplossing. Maak kennis met onze kant-en-klare vakwerkspanten, dakpanelen, -uitbouwen, -kapellen en –torens … Zo bespaar je maximaal, zonder in te boeten op kwaliteit.

Broux Dakstructuren berekent de dakconstructies ter plaatse of op basis van het bouwplan. Orders kunnen afgehaald worden of geleverd op de werf, samen met de plaatsingsbenodigdheden, uitvoeringstekening en het plaatsingsplan. Belangrijke bouwknopen en details bespreken we op voorhand. Maar indien nodig, bieden onze mensen assistentie op de werf.

Kortom: zelf bouwen zonder zorgen!

 

Zin om samen te werken?

Maak nu een afspraak met Broux Houtconstructies om uw (ver)bouwproject te bespreken.

Vraag offertegesprek aan ›

Veelgestelde vragen

Heb ik een bouwvergunning nodig om mijn dak te renoveren?
Onderhoudswerken zijn vrijgesteld van de stedenbouwkundige vergunningsplicht. Voor het vervangen van kepers, panlatten en dakbedekking geldt dus geen enkele verplichting. Dit mag je laten doen zonder de gemeente hiervan op de hoogte te brengen. Laat je werken uitvoeren aan de draagstructuur van het dak (het dakgebinte), dan heb je wel een stedenbouwkundige vergunning nodig.
Hoe lang gaat een dak mee?
Dat is heel moeilijk te zeggen en hangt af van verschillende omgevingsfactoren. Is er veel groen in de buurt? Staat er veel zon op de dakhelling? Doe je regelmatig onderhoud? Bijvoorbeeld de dakgoten jaarlijks reinigen. En ook: uit welk materiaal bestaat de dakbedekking? Keramische dakpannen (kleidakpannen) gaan minstens 30 jaar mee en dikwijls veel langer. Maar ook met een plat dak kan je normaal gezien tientallen jaren verder. Tenminste als het dak goed aangelegd is met kwaliteitsvolle materialen. Broux Houtconstructies geeft tien jaar garantie op alle daken.
Wanneer moet ik mijn dak renoveren?
Dat ligt eraan. Gelukkig is de situatie meestal niet erg acuut en kan je rustig nadenken over de te zetten stappen. Ruwweg zijn er twee grote categorieën van problemen die aanleiding geven tot een dakrenovatie. Enerzijds de problemen met de dakbedekking. Anderzijds de problemen met de dakconstructie zelf. De eerste categorie is relatief makkelijk te verhelpen, door alleen de dakbedekking te vervangen. Problemen ter hoogte van de dakconstructie vragen een grondigere aanpak. Bijvoorbeeld als het dakgebinte zichtbaar doorgezakt is. Of als er geen onderdak aanwezig is. Dikwijls is het dak dan ook niet of nauwelijks geïsoleerd. Dan dringt een volledige renovatie van de dakstructuur zich op.
Wat is een onderdak?
Het woord zegt het zelf: een onderdak zit letterlijk vlak onder je dakbedekking. Aan de koude zijde van het dak, net boven de isolatielaag. Het zorgt er samen met de dakbekking voor dat de isolatie te allen tijde beschermd is tegen de weersinvloeden. Een goed onderdak is dan ook altijd perfect regendicht, vocht- en vorstbestendig. Een onderdak moet ook altijd dampopen zijn. Als er vocht in je isolatie binnendringt (omdat er mogelijk een perforatie zit in het dampscherm aan de binnenzijde) kan dat via het onderdak naar buiten toe verdampen.
Kan het kwaad dat er water staat op mijn plat dak?
Als het dak goed is aangelegd, kan dit normaal gezien weinig kwaad. Maar het is niet de bedoeling dat heel je dak voortdurend onder water staat. Dan scheelt er waarschijnlijk iets met de afvoer. Is er plasvorming op telkens dezelfde plaats, dan is er misschien een verzakking. Maar het kan ook dat takken, bladeren of vuil de werking van de afvoer verhinderen. Maak je plat dak daarom regelmatig schoon en hou de goten vrij.
Klopt het dat dakrenovatie duurder is dan nieuwbouw?
Inderdaad. Ook al zijn de materiaalkosten nagenoeg gelijk, dan nog komt bij een renovatie veel meer werk kijken dan bij nieuwbouw. We moeten niet alleen het nieuwe dak opbouwen, maar ook de oude dakstructuur verwijderen. Reken dus op extra kosten voor afbraakwerken en de eventuele afvoer van bouwpuin. Bovendien is een renovatie meestal complexer en moeten we elke dag na de werken het dak tijdelijk afsluiten met een waterdichte folie om de woning te beschermen. Ook dat kost extra tijd en geld.
Top